Joop Breedvelt wint het Zweedse Ystad International

photo1In het weekend van  31 mei is maitre Joop Breedvelt naar Zweden afgereisd om mee te doen aan het Ystad International toernooi.

Hieronder volgt zijn persoonlijke impressie:

Het Ystad International toernooi is ook het toernooi waar om de  Nordic Cup wordt gestreden. Het is de oudste schermwedstrijd in Scandinavië en werd voor de 80ste keer gehouden.
Het is een internationaal toernooi voor senioren en veteranen dames en heren degen individueel en equipe en er is ook een sabelwedstrijd. Het toernooi staat internationaal goed bekend vrij hoog aangeschreven. Er waren totaal 160 deelnemers uit 14 verschillende landen.

Ik heb op drie onderdelen meegedaan, senioren, veteranen op zaterdag en zondag in een equipe met twee Duitse schermers uit Hamburg meegedaan. Bij de senioren en equipe draaide ik lekker maar kon niet tot de hogere regionen doordringen.

Bij de veteranen lukte dit wel. Na de voorrondes stond ik derde op het tableau en na een paar eliminaties stond ik in de finale tegen Lars Scharpff ( meerdere malen bij de top 3 op WK en EK ’s veteranen degen) na een spannende partij won ik met 10-8 en daarmee het toernooi in mijn leeftijds catagorie 60 +

Aangezien ik geen scandinavier ben ging de Nordic Cup helaas naar Lars.

Joop; namens MVO, gefeliciteerd!

Comments are closed.